МЗС Росії вирішило допомогти розслідувати вбивство ватажка "ДНР" Захарченка

03 вересня 19:16

Російські дипломати не повідомили, як допоможуть у розслідуванні вбивства бойовика.

 

Заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Олег Сиромолотов заявив, що Москва допоможе підтримуваному Росією угрупованню "ДНР" розслідувати вбивство ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

"Була оголошена офіційна точка зору уряду Росії, що ми допоможемо в розслідуванні цього злочину", - сказав Сиромолотов, передає ТАСС.

Читайте також: ФСБ в Донбасі розслідує смерть бойовика Захарченка

У свою чергу президент Росії Володимир Путін, коментуючи ліквідацію Захарченка, який помер в результаті вибуху в одному з кафе Донецька, обійшов стороною питання впливу цієї події на подальшу долю "Мінська".

Нагадаємо, ввечері 31 серпня ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко дістав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в тимчасово окупованому Донецьку. Він помер у лікарні. Також загинув охоронець Захарченка.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченка, спростували інформацію про затримання "українських диверсантів" і озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР". Зокрема, вбивство внаслідок кримінальних "розборок" терористів або ліквідація російськими спецслужбами.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні бойовика, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".

Разом з тим, у Кремлі заявили про те, що, незважаючи на смерть Захарченка, Росія не вийде з Мінських угод.