МЗС Чорногорії звинуватив Росію у веденні інформаційної війни

21 квiтня 10:24

В Чорногорії вважають російські заяви частиною кампанії з протидії вступу країни в НАТО.

 

Міністерство закордонних справ Чорногорії опублікувало заяву з приводу слів представників Росії про "нагнітання антиросійської істерії" в країні. Чорногорське міністерство називає ці заяви маніпуляцією, яка є частиною інформаційної війни Москви проти Подгориці.

Міністерство наголошує, що метою Росії є протидія вступу Чорногорії в НАТО. При цьому, чорногорське міністерство зазначає, що немає жодних підстав говорити про вороже ставлення до російських підприємців та туристів в Чорногорії.

Раніше повідомлялося, що представник міністерства закордонних справ Росії заявила про "сплеск антиросійської істерії" в Чорногорії, який викликаний рішеннями Підгориці приєднається до НАТО, а також разом з Євросоюзом ввести санкції по відношенню до Росії. У міністерстві попросили своїх громадян враховувати відносини між країнами при поїздці в Чорногорію.

Раніше міністерство закордонних справ Росії поскаржилося, що США втягують Чорногорію в НАТО "без урахування реальної думки народу цієї балканської країни". При цьому міністерство вважає, що членство країни в НАТО суперечить її інтересам і несе загрозу стабільності на Балканах і в Європі в цілому.