Мюллер завершив розслідування втручання РФ до американських виборів - The Washington Post

23 березня 04:52

Найближчим часом генпрокурор США Вільям Барр вивчить документ та підіб'є підсумки розслідування.

 

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер завершив розслідування, присвячене ймовірному втручанню Росії до президентських виборів США у 2016 році та протидії правосуддю з боку президента США Дональда Трампа, повідомляє американське видання The Washington Post.

Як повідомляє видання, звіт Мюллера вже переданий міністру юстиції і генеральному прокурору США Вільяму Барру; саме йому належить вивчити документ і підбити підсумки розслідування. За даними газети, це відбудеться у найближчі дні.

Білий дім, у свою чергу, також заявив, що очікує рішення Барра за підсумковим звітом Мюллера.

Мюллер з 2017 року веде розслідування, яке покликане з'ясувати, чи можна говорити про російське втручання в американські вибори в 2016 році. Серед іншого, перед ним стоїть завдання з'ясувати, чи була змова між штабом Трампа та Росією, у зв'язку з чим Мюллер притягнув до відповідальності багатьох людей з близького кола президента Дональда Трампа. Колишнього главу виборчого штабу Трампа і політтехнолога засудженого екс-президента України Януковича Пола Манафорта засудили до 7,5 років тюремного ув'язнення. Крім президента-втікача Януковича, клієнтами Манафорта були Рінат Ахметов, Борис Колесніков, Андрій Клюєв і Сергій Тігіпко. На своїх українських клієнтів Пол Манафорт заробив 60 мільйонів доларів, а задекларував лише 14.

20 лютого стало відомо, що генеральний прокурор США Вільям Бар найближчим часом може оголосити про завершення роботи спецпрокурора Мюллера.