Мюллер вимагає для Манафорта не менше 19 років в'язниці

16 лютого 04:50

Також екс-керівнику штабу Трампа доведеться заплатити великий грошовий штраф.

 

Офіс спеціального прокурора США Роберта Мюллера настійно порекомендував судді визначити колишньому голові передвиборного штабу Трампа, політтехнологу Полу Манафорту від 19 до 24 років тюремного ув'язнення за звинуваченням в податковому та банківському шахрайстві, повідомляє Bloomberg.

"Офіс Мюллера не рекомендує конкретного вироку, але стверджує, що згоден із підрахунком, за яким Манафорт повинен провести у в'язниці від 235 до 293 місяців... Манафорту також доведеться заплатити більше 24 мільйонів доларів за реституцію", - йдеться в повідомленні.

Якщо суддя прислухається до думки офісу Мюллера, Манафорт, швидше за все, просидить у в'язниці до самої смерті.

"Вирок Манафорту може стати найбільшим у рамках розслідування втручання Росії у вибори, якщо федеральний суддя погодиться на це. Це також створює серйозний ризик для 69-річного Манафорта провести залишок свого життя у в'язниці", - пише Bloomberg.

Наголошується, що прокурори попросили суддю встановити дату винесення вироку.

Раніше в США федеральний суд округу Колумбія у середу, 13 лютого, визнав, що екс-керівник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт давав неправдиві свідчення для Федерального бюро розслідувань і безпосередньо команді спеціального прокурора Роберта Мюллера, порушивши таким чином умови раніше укладеної угоди зі слідством.

Нагадаємо, 27 листопада 2018 року спецпрокурор Мюллер повідомив про те, що Пол Манафорт свідомо ввів в оману Федеральне бюро розслідувань і команду прокурорів, чим порушив умови досудової угоди зі слідством про визнання провини.

21 серпня 2018 року суд присяжних визнав американського політтехнолога винним за вісьмома пунктами з 18. Манафорт став першим із колишніх помічників Трампа, хто постав перед судом за обвинуваченнями у банківському та податковому шахрайстві.

30 жовтня 2017 року Пол Манафорт здався ФБР. Манафорту та його діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення по 12 пунктах, згодом Гейтс дав свідчення проти партнера.

Їх обвинувачують у "змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях у якості незареєстрованого іноземного агента, наданні неправдивих відомостей у межах закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і неподанні звітів по закордонних банківських рахунках". Левова частка обвинувачень також пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні, де робота на користь режиму Януковича збагатила політтехнолога на понад $ 60 мільйонів.