Мюллер розкриє деталі "російського розслідування"

07 грудня 13:08

7 грудня спецпрокурор США направить до окружного суду Нью-Йорка обвинувальні висновки у справах двох колишніх помічників Трампа.

 

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер у п'ятницю подасть до окружного суду Нью-Йорка обвинувальні висновки у справах двох найближчих помічників Дональда Трампа в рамках розслідування про можливе втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. Про це повідомляє агентство Reuters.

У листопаді Мюллер звинуватив колишнього голову виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта у порушенні умов досудової угоди. За словами спецпрокурора, Манафорт свідомо ввів в оману Федеральне бюро розслідувань і команду прокурорів. Манафорт, в свою чергу, з обуренням відкинув звинувачення команди Мюллера у брехні і несумлінному співробітництві.

7 грудня спецпрокурор подасть обвинувальний акт в окружний суд Нью-Йорка у справі Манафорта. Також у п'ятницю команда Мюллера повинна подати обвинувальний висновок у справі колишнього адвоката Трампа Майкла Коена.

Коен зізнався у дачі свідомо неправдивих свідчень сенатському комітету з розвідки у справі втручання РФ у американські президентські вибори 2016 року. Він також повідомив, що скоїв злочин за наказом президента. 21 серпня, даючи свідчення, юрист визнав, що під час виборчого циклу 2016 року вчинив дії, необхідні для приховування від громадськості інформації, яка була б шкідлива для кандидата і кампанії в суді. При цьому, заявив Коен, він діяв "в координації і за вказівкою кандидата на федеральний пост".

Раніше повідомлялося, що Мюллер подав обвинувальний акт у справі екс-радника Трампа Майкла Флінна. У 2017 році Флінн пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у дачі неправдивих свідчень агентам ФБР щодо його контактів з колишнім послом РФ Сергієм Кисляком. До інавгурації Трампа Флінн неодноразово спілкувався з послом РФ в США і обговорював питання зовнішньої політики із російською стороною як приватна особа, що є порушенням американського законодавства.