Мюллер озвучив дату закінчення розслідування справи про втручання Росії у вибори

21 травня 14:25

Якщо розслідування затягнеться, то це може вплинути на проміжні вибори у листопаді.

 

Спецпрокурор США Роберт Мюллер сподівається завершити до 1 вересня розслідування справи про втручання РФ в американські вибори. Про це виданню The New York Times заявив адвокат Трампа Рудольф Джуліані.

Президент, за словами Джуліані, хоче, щоб будь-яка доповідь, в якій буде міститися підсумок розслідування, була оприлюднена.

"Офіс спеціального представника Роберта Мюллера поділився своїм терміном близько двох тижнів тому на тлі переговорів про те, чи буде допитаний пан Трамп слідчими", - йдеться в повідомленні.

Якщо розслідування затягнеться, то це може створити небажаный тиск на виборців США на проміжних виборах до Конгресу у листопаді.

Як зазначає видання CNN, Трамп навряд чи прийде до спецпредставника Департаменту юстиції, поки інформація про конфіденційне джерело не буде передана в ФБР.

Справа про втручання у вибори США 2016 року - один із широких запитів спецпрокурора Мюллера. Контррозвідувальні розслідування використовуються для таємного збору інформації про діяльність країн та їх агентів, іноді протягом багатьох років, і можуть закінчуватися кримінальними звинуваченнями.

Раніше Дональд Трамп звинуватив Мюллера в упередженому розслідуванні справи. Він вважає роботу 13 демократів в команді Мюллера нечесной.

1 травня видання The New York Times оприлюднило список із 40 питань, які спецпрокурор Роберт Мюллер планує поставити президенту Дональду Трампу в рамках розслідування втручання росіян у вибори. Питання стосуються можливих зв'язків штабу Трампа з росіянами, а також обставин звільнення радника з національної безпеки Майкла Флінна, звільнення директора ФБР Джеймса Комі, перспективи звільнення самого Мюллера.