Мюллер боровся проти публікації записок звільненого директора ФБР – CNN

08 травня 13:17

У Мюллера не хотіли, щоб публікація могла вплинути на показання свідків.

 

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер не хотів, щоб записки колишнього директора ФБР Джеймса Комі були опубліковані у звіті за результатами розслідування російського втручання в американські вибори, пише в середу телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

Наголошується, що причиною було те, що в команді Мюллера боялися, що президент США Дональд Трамп і інші свідки можуть змінити свої свідчення після прочитання версії подій з боку Комі.

"Нещодавно опублікований звіт дає рідкісне уявлення про проблеми команди Мюллера в той час, коли спеціальні прокурори публічно мовчали про їх роботу - і до того, як відредаговані версії записок Комі були оприлюднені", - пише CNN.

Читайте також: Лідер більшості в Сенаті буде стверджувати, що розслідування Рашагейту закрито – USA Today

18 квітня Мін'юст опублікував першу версію доповіді, яка незабаром стала бестселером у США. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер дійшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".