Молдова отримає кредит від Росії на розбудову інфраструктурних проектів

23 грудня 10:57

Умови надання кредиту будуть узгоджені у січні.

 

Росія на прохання Молдови надасть їй кредит в 300 млн доларів на розбудову інфраструктурних проектів, заявив президент Молдови Ігор Додон після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє NewsMaker.

"Принципове рішення прийнято. У січні умови будуть узгоджені на рівні представників міністерств фінансів Кишинева та Москви, тому на початку сесії парламенту у лютому ця угода буде ратифікована", - повідомив Додон.

Зазначається, що гроші будуть отримані на умовах, аналогічних кредитам, раніше взятим у західних партнерів.

"Запевняю: умови не гірші, ніж ті, що підписані з нашими партнерами на Заході, будь то Румунія чи Європейський банк реконструкції та розвитку чи Європейський інвестиційний банк", - зауважив президент Молдови.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку надасть Молдові кредит в 50 млн доларів на забезпечення альтернативних закупівель природного газу у НАК "Нафтогаз України", якщо транзит російського газу через Україну припиниться.

Раніше ЄБРР доповнив список постачальників газу, які можуть брати участь в тендерах на закупівлю газу НАК "Нафтогаз України". Згідно зі спільним проектом, "Нафтогаз" може використовувати до 120 млн євро для закупівлі газу у європейських постачальників, які пройшли попередній відбір.