Молдова не пустила делегацію РФ на проплачений Кремлем бізнес-форум

23 листопада 00:23

Росіяни не змогли підтвердити, що будуть брати участь у форумі.

 

Прикордонники Молдови не пустили в країну делегацію з Росії, яка повинна була прийняти участь у бізнес-форумі.

Як заявив мер міста Бєльці Ренато Вусатий, представники російської делегації повинні були взяти участь у форумі "Москва-Бельци-Молдова". Ініціатором його проведення виступила Росія, передає молдавське видання ZDG.

"Всі знають про співпрацю між мерією міста Бєльці з містами з різних країн. Я підписав угоду про співпрацю з Нижнім Новгородом, Санкт-Петербургом, Москвою. Уряд Москви вийшло з ініціативою за власний рахунок (всі знають стан нашого молдавського бюджету) провести форум ділового співробітництва у Бєльцях. В делегації були присутні чиновники з уряду Москви, повинні були приїхати близько десяти осіб ", - заявив Порошенко.

У прес-службі прикордонної поліції Молдови стверджують, що на територію країни не були допущені десять російських громадян. Представники делегації не змогли надати документи, що підтверджують мету поїздки.

"У прикордонної поліції не було інформації про те, що це була офіційна делегація. У той же час делегація не змогла надати документи, які б підтверджували, що вони будуть брати участь у форумі", - заявили в прикордонній поліції.

Як повідомлялося, в серпні уряд Молдови прийняло рішення оголосити персоною нон грата віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна.

"Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін неодноразово виступав з образливими заявами на адресу громадян та влади Республіки Молдова, про що свідчать його останні висловлювання на одному з російських телеканалів. Вважаю це грубим втручанням у внутрішні справи Молдови і пропоную оголосити Рогозіна персоною нон грата в Молдові, заборонивши йому в'їзд до Молдови та транзит через територію нашої країни", - заявив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур.

Він також акцентував увагу, що заяви Рогозіна жодним чином не відповідають відносинам, які хотіла б мати Молдова з РФ, заснованих на принципах взаємної поваги.