Міноборони РФ випробувало нову ракету у Казахстані

04 червня 05:25

Назви випробувані ракети російські військові не озвучили; відомо, що ця система ПРО вже прийнята на озброєння російської армії.

 

На території Казахстану, на ракетному полігоні часів Радянського Союзу Сари-Шаган пройшли випробування нової російської ракети, яка повинна стати складовою протиракетної оборони РФ, 3 червня повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на міністерство оборони Росії.

"На полігоні Сари-Шаган (Республіка Казахстан) бойовим розрахунком військ протиповітряної і протиракетної оборони ВКЗ успішно проведено черговий випробувальний пуск нової ракети російської системи протиракетної оборони", – заявили в міністерстві журналістам.

Російські військові не навели жодних інших подробиць, зокрема, невідомо, яка саме ракета випробовувалася. Відомо лише, що ця система ПРО вже стоїть на озброєнні російських військ.

1 лютого держсекретар США Майк Помпео анонсував вихід Сполучених Штатів з ДРСМД. США завершать вихід з Договору протягом шести місяців, якщо Росія не повернуться до виконання ДРСМД. Наступного дня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія призупиняє участь у ДРСМД. 4 березня Путін підписав указ про припинення Росією виконання ДРСМД.

Раніше заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила про те, що Сполучені Штати вимагають від Росії знищити ракету 9М729, наявністю якої Москва порушує ДРСМД - в цьому випадку угода може бути врятовано.

Детальніше про мотиви виходу США з ДРСМД читайте у статті Олексія Ижака "Все ближче до ядерного раю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".