Мігранти перевели з Німеччини в свої країни рекордну суму грошей

28 серпня 08:16

В 2016 році мігранти переказали на батьківщину більше чотирьох мільярдів євро.

 

У Німеччині підрахували, скільки грошей у свої рідні країни відправляють мігранти. Як з'ясувалося, ця сума стала рекордною за підсумками минулого, 2016 року, пише німецьке видання видання Wirtschaftswoche, передає DW.

За даними Німецького федерального банку (Bundesbank) в 2016 році мігранти здійснили переказів на суму в 4,2 мільярда євро, що є абсолютним рекордом за період об'єднаної Німеччини і на 700 мільйонів євро перевищує показники 2015 року.

Постійно зростають суми переказів в країни Східної Європи. Також зросли і перекази в Сирії: з 18 мільйонів євро в 2015 році до 67 мільйонів у 2016-му. Найбільше перекладають у Туреччину: туди працюють в Німеччині вихідці з цієї країни відправляють близько 800 мільйонів євро щорічно.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею подвоїти кількість сирійських біженців, яких офіційно можуть розподілити між собою країни Європейського Союзу за квотою. Меркель повідомила, що зараз Євросоюз приймає у себе 20 тис осіб, з них 1600 в Німеччині. Проте передумовою подвоєння кількості прийнятих за квотою біженців ООН повинна стати боротьба з нелегальною міграцією, вважає глава уряду ФРН.