Мей взяла під контроль переговори з ЄС щодо Brexit

24 липня 19:29

Британський прем'єр анонсувала оновлення Міністерства у справах Brexit.

 

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повідомила, що відтепер вона особисто керуватиме переговорами про вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу.

"Я буду на чолі переговорів з ЄС, а міністр у справах Brexit виступатиме в якості мого представника", - заявила очільниця британського уряду у вівторок, 24 липня.

Мей уточнила, що профільне міністерство продовжить керувати підготовкою британського уряду до виходу з ЄС. Однак його кадровий склад буде оновлено: міністерство поповниться новими співробітниками, зокрема, його до нього перейдуть ряд співробітників секретаріату уряду.

Як повідомлялося, в липні з-за розбіжностей щодо умов виходу Британії з ЄС уряд покинули міністр закордонних справ Борис Джонсон і міністр у справах Brexit Девід Девіс, місце якого зайняв Домінік Рааб.

Нагадаємо, 20 червня Палата Лордів британського Парламенту затвердила остаточний варіант законопроекту про вихід Великої Британії з ЄС. 26 червня королева Великої Британії Єлизавета II дала згоду на прийняття законопроекту про Brexit.

Британія залишить Євросоюз у березні 2019 року. Після цього, протягом 21 місяця діятиме перехідний період. За цей час сторони мають узгодити питання нового формату відносин. На час перехідного періоду Сполучене Королівство не зможе приймати участь у прийнятті спільних рішень членів ЄС, але продовжуватиме вносити кошти до бюджету організації та визнаватиме рішення Європейського суду. Крім того, Лондон залишатиметься членом європейського ринку та Митного союзу.