Мей виступила за повернення Росії права голосу в ПАРЄ

24 червня 21:33

Мей вважає, що членство Росії сприятиме її покаранню за порушення прав людини.

 

Експрем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей виступає за повернення права голосу делегації Росії в ПАРЄ. За її словами, збереження членства Росії в Раді Європи дозволить покарати її за порушення прав людини. Про це Мей повідомила під час виступу перед депутатами Палати громад у понеділок, 24 червня, передає Європейська правда.

"Причина в тому, що її членство в цій організації є одним з небагатьох доступних способів міжнародного співтовариства залучити Росію до відповідальності за порушення нею прав людини", - заявила Тереза Мей.

При цьому Мей зазначила, що визнає анексію Росією українського Криму.

Посольство України відреагувало на заяву британського прем'єра, відзначивши, що РФ повинна поважати європейські цінності і міжнародне право перед тим, як повертатися в ПАРЄ, а не навпаки.

"Повернення Росії в ПАРЄ, на жаль, не допоможе звичайним російським громадянам, оскільки Путін не поважає верховенство права", - додали в українському посольстві.

Раніше українська делегація в ПАРЄ закликала не руйнувати Раду Європи зняттям санкцій з РФ. Нагадаємо, Регламентний комітет ПАРЄ 3 червня схвалив проект резолюції, в якому запропонував надати російській делегації повноваження до участі в червневій сесії. Документ також пропонує змінити Статут організації і вказати, що "в разі оскарження або перегляду повноважень члени не можуть бути позбавлені права голосу, права виступати, бути представленим в Асамблеї та її органах".