Меркель розповіла про причини свого відходу з політики

02 листопада 02:30

Меркель хоче пропустити вперед молодих, так як більше не може нести відповідальність за партію та Німеччину.

 

Канцлерін Німеччини Ангела Меркель розповіла, чому відмовилася у майбутньому і далі очолювати найбільшу німецьку партію "Християнсько-демократичний союз", лідером якої вона була 18 років; фрау Меркель має бажання дати можливість іншим взяти на себе відповідальність, сказала вона 1 листопада під час спілкування зі студентами у Києві, передає Європейська правда.

"Я 18 років очолюю християнських демократів. Пора сказати: "Нехай інші візьмуть на себе відповідальність", - сказала Меркель.

Меркель додала, що у її партії, як і раніше, дуже багато прихильників в країні, нехай і результати минулих виборів виявилися "не такими гарними, які б ми хотіли".

Серед причин зниження популярності правлячої партії Меркель назвала спори з питань міграційної політики в блоці ХДС/ХСС.

"Я 13 років на посаді федерального канцлера, тому я сказала, що буду залишатися на посаді до кінця терміну, але потім не буду канцлером. Я зробила цю заяву, щоб дати можливість новим особам підготувати партію до наступних виборів", - пояснила канцлер ФРН.

29 жовтня стало відомо про те, що Ангела Меркель піде з посади голови Християнсько-демократичного союзу. Вона очолювала партію протягом 18 років. Потім Меркель заявила про те, що не більше не буде балотуватися на пост канцлера.