Меркель проти санкцій для країн ЄС, які не бажають приймати мігрантів

15 серпня 14:56

Канцлер ФРН виступає за переговори з цього питання.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася пов'язувати розподіл біженців в Європі з питанням фінансування країн-членів з бюджету Євросоюзу, повідомляє EUobserver.

Як повідомляється, Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина блокують розподіл біженців через обов'язкові квоти ЄС, залишаючи Греції та Італії нести тягар міграційного кризи.

Лідер лівоцентристської партії і головний опонент Меркель на виборах Мартін Шульц закликає до посилення лінії ЄС, включаючи скорочення фінансування з бюджету ЄС країн, які відмовляються приймати мігрантів.

Меркель дала зрозуміти, що вона хоче продовжувати переговори замість того, щоб накладати санкції.

"Я не допущу цього", - сказала вона в понеділок в ефірі одного з німецьких телеканалів, висловивши жаль через незгоду щодо розподілу біженців.

Меркель також проти встановлення верхньої межі кількості біженців, яких може прийняти Німеччина. "Я не вірю, що встановлення якоїсь межі буде правильним", - резюмувала Меркель, зазначивши, що ситуація, коли в Німеччину прибули 890 тисяч біженців в 2015 році, не повинна повторитися. Канцлер також визнала, що з цього питання існують розбіжності між ХДС і її сестринської партією ХСС.

Раніше, МЗС Польщі повідомило, що процедура Єврокомісії щодо розподілу біженців між країнами ЄС є помилковою і несе загрозу національній безпеці. Так Польща відреагувала на заяву Єврокомісії про перехід до наступної стадії притягнення до відповідальності Польщі, Чехії та Угорщини, які відмовилися приймати біженців згідно з квотами Євросоюзу. А канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею подвоїти кількість сирійських біженців, яких офіційно можуть розподілити між собою країни Європейського Союзу за квотою. Меркель повідомила, що зараз Євросоюз приймає у себе 20 тис осіб, з них 1600 в Німеччині. Проте передумовою подвоєння кількості прийнятих за квотою біженців ООН повинна стати боротьба з нелегальною міграцією, вважає глава уряду ФРН.