Меркель і Макрон обговорили з Путіним ситуацію в Керченській протоці

01 грудня 19:27

Центральними темами бесіди стали ситуація між Росією і Україною в Керченській протоці і Азовському морі і Сирія.

 

У суботу, 1 грудня, на полях саміту G20 в Буенос-Айресі відбулися переговори канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

За його словами, центральними темами бесіди стали ситуація між Росією і Україною в Керченській протоці і Азовському морі і Сирія.

"У центрі переговорів була ситуація в Сирії, а також ситуація між Росією і Україною в Керченській протоці і Азовському морі", - повідомив Зайберт.

Також на переговорах з Путіним ситуацію в Україні та Сирії обговорив президент Франції Емманюель Макрон.

"Звісно, є ще що нам обговорити і над чим спільно попрацювати. Я радий можливості поспілкуватися сьогодні з вами. Зокрема, це стосується ситуації в Сирії. Ми бачили, що після дуже корисної зустрічі в Стамбулі ситуація змінилася. Це також стосується ситуації в Україні, особливо з урахуванням подій останніх декількох днів", – сказав Макрон.

Макрон також заявив про намір обговорити з Путіним виконання мінських угод, питання кібербезпеки і загальний рівень безпеки у світі.

У свою чергу, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Путін дав вичерпне роз'яснення на зустрічі з Меркель і Макроном щодо чорноморського прикордонного інциденту.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував зустріч з Володимиром Путіним через напади на українських моряків у Керченській протоці. При цьому американський президент зазначив, що зустрінеться з Путіним "в належний час".

Редакція ZN.UA зібрала ключові моменти, які обговорять світові лідери на саміті G20. Читайте детальніше у матеріалі: Старт саміту G20: агресія РФ, торгові війни, вбивство журналіста.