Мер Гданська пережив зупинку серця після нападу з ножем

14 сiчня 01:35

Про стан здоров'я Адамовича повідомив президент Польщі Дуда.

 

Мер Гданська Павел Адамович, який отримав важке ножове поранення, пережив зупинку серця, але медики змогли відновити роботу цього життєво важливого органу, повідомив президент Польщі Анджей Дуда. За його словами, лікарі оцінюють стан пораненого як важкий.

"Я отримав інформацію, що лікарям вдалося відновити серцебиття мера Павла Адамовича. Надія є. Але його стан дуже важкий", - написав польський президент на своїй сторінці в Facebook в неділю ввечері, 13 січня.

При цьому він не став уточнювати, як довго у Адамовича не працювало серце, і чи пережив він клінічну смерть.

Дуда нагадав, що він і Адамович – політичні опоненти, і цей стан є нормальним для демократичних держав. Президент висловив публічну підтримку близьким Адамовича та пообіцяв молитися за його одужання.

Як повідомлялося, 13 січня під час благодійного концерту в Гданську невідомий чоловік вдарив ножем мера міста Павла Адамовича, коли той перебував на сцені. Пораненого мера госпіталізували у важкому стані, а зловмисника затримали. Перед цим він встиг прокричати зі сцени, що партія "Громадянська платформа", членом якої раніше був Адамович, винна у тому, що його посадили у в'язницю, незважаючи на невинуватість.