Медведєв запропонував перейменувати "неполіткоректну" каву американо на "русіано"

17 листопада 04:15

Ідея про русифікації кави виникла після засідання Євразійського міжурядової ради.

 

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував перейменувати каву "американо", вважаючи цю назву неполіткоректною.

На церемонії підписання угод за підсумками засідання Євразійського міжурядової ради Медведєв сказав делегатам з Білорусі про те, що вони "вели себе виключно конструктивно". У відповідь білоруський прем'єр-міністр Андрій Кобяков сказав, що в цьому йому допомогла східна кава, пише РИА Новости.

На що Медведєв раптом заявив: "Каже, дайте мені американо. Це взагалі неполіткоректно звучить!". Російський прем'єр запропонував перейменувати каву в "русіано".

Агентство відзначило, що в 2014 році деякі кафе Криму змінили назву кави "американо" на "росіяно" і "кримська" А в одному з кава-автоматів назву кнопки "американо" (Americano) змінили на "росіяно" (Russiano).

Читайте також: У Росії знайшли секретне "межигір'я" Медведєва вартістю 30 млрд рублів з вертолітним майданчиком і лижною трасою

Американо - спосіб приготування кави, полягає в з'єднанні певної кількості гарячої води і еспрессо.

Напій придумали в Італії під час Другої світової війни для військових з США як аналог американського популярного фільтрового напою "регуляр". Спільним у цих двох напоїв були лише досить великий обсяг і не дуже концентрований смак.