Масові розстріли у США перекроїли президентську гонку – Politico

05 серпня 14:53

Трагедії можуть змінити динаміку в ширшій президентській кампанії.

 

Два одночасних масових розстрілв в американських штатах Техас і Огайо на вихідних сколихнули кампанію з виборів президента США, особливо всередині Демократичної партії. Розстріли підняли рейтинги кандидатів більш низького рівня, переорієнтували фокус гонки демократів перед праймеріз і об'єднали спірні питання імміграції та расизму, і контролю над зброєю - вперше під час передвиборної кампанії, пише в понеділок журнал Politico.

Наголошується, що трагедії можуть змінити динаміку ширшої кампанії за Білий дім, оскільки президент Дональд Трамп і його прихильники похитнулися від порівняння своєї риторики про іммігрантів з маніфестом, підозрюваного у розстрілі в Ель-Пасо - прикордонному місті з переважно латиноамериканським населенням.

Нагадаємо, 3 серпня близько 11:00 за місцевим часом 21-річний Патрік Крузіус відкрив вогонь по відвідувачах магазину Walmart поблизу торгового центру Cielo Vista Mall в Ель-Пасо. Жертвами стрілянини стали 20 людей, ще 26 отримали поранення.

Менш ніж через добу відвідувач бару в Дейтоні убив дев'ятьох людей і поранив ще 26. Як повідомляють свідки, чоловік відкрив вогонь після того, як охоронець відмовився пустити його до закладу. Злочинця застрелив офіцер поліції.