Марін Ле Пен знову залишилася без депутатського імунітету

08 листопада 15:04

Депутати вдалися до такого кроку в рамках розслідування навколо її публікації зображень злочинів ІДІЛ в Twitter.

 

Національна асамблея Франції (нижня палата парламенту) позбавила лідера праворадикальної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен депутатської недоторканності, пише Le Figaro.

Депутати вдалися до такого кроку в рамках розслідування навколо публікації Ле Пен зображень злочинів "Ісламської держави" в Твіттері.

Марін Ле Пен перебуває під слідством у Франції за три графічні зображення, на яких ІДІЛ здійснює страту. Їх вона опублікувала в Twitter в 2015 році. Зокрема, на фото була зображена страта журналіста США Джеймса Фоулі, якому відрубали голову.

Раніше, Європарламент, під час своєї чергової сесії, голосуванням позбавив Марін Ле Пен депутатської недоторканності. Таким чином, Європейський парламент відповів на запит французьких суддів, які ведуть справу проти неї про шахрайство і розкрадання. Сама лідер французьких ультраправих різко виступила проти ініціативи зняття депутатської недоторканності з членів французького парламенту. Ле Пен вважає, що це суперечить демократичним принципам поділу гілок влади.