Манафорт оцінив свої статки у 28 мільйонів доларів

06 листопада 05:50

Політтехнолог стверджував, що у нього були активи в Україні, але вони знецінилися.

 

Екс-голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа, колишній консультант Партії регіонів Пол Манафорт оцінює свій статок в $ 28 млн.

Це зазначено в судових декументах по справі Манафорта, пише "ТАСС".

"Незважаючи на те, що Манафорт надав владі документ, в якому перераховані його активи, вартість яких становить приблизно $ 28 млн, уряду ще належить отримати достатні докази по чистій вартості активів Манафорта. Насправді, у нас виникають питання по цій сумі", - сказано в заяві спецпрокурора США Роберта Мюллера.

В якості прикладу прокурор розповів про нерухомості в Брукліні, яку Манафорт , оцінив у $ 9 млн, хоча "недавня оцінка її вартості виявилася значно нижче - в діапазоні від $ 5 млн до $ 6 млн". У представленому Манафортом документі перераховані активи, цінні папери, реальна вартість яких "не відповідає даним, доступним владі".

"Крім того, у попередні роки, принаймні до 2014 року, Манафорт повідомляв у своїх податкових деклараціях про активи в розмірі $ 6 млн в Україні. Зараз Манафорт стверджує, що вони знецінилися", - зазначив Мюллер.

Нагадаємо, що 30 жовтня екс-голова штабу Трампа і політконсультант Януковича Пол Манафорт здався ФБР. Офіційні обвинувачення були висунуті ще в п'ятницю, але у той час федеральний суддя запечатав їх і не розголошував.

Правоохоронні органи США пред'явили Манафорту і його діловому партнеру Ріку Гейтсу обвинувачення по 12 пунктах. Зокрема,вони обвинувачуються у "змові проти США, відмиванні грошей, наданні неправдивих відомостей і неподанні звітів закордонних банківських рахунків". Значна частина обвинувачення також пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Суд відправив Манафорта та Гейтса під домашній арешт, а також призначив обом застави: Манафорту у розмірі десяти млн доларів, Гейтсу – п'яти млн доларів. Підозрювані своєї провини не визнають. Полу Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його вина буде доведена, його партнерові Ріку Гейтсу - до 70 років в'язниці.

Детальніше про судову справу проти Пола Манафорта читайте в статті Марії Денисенко "Отруєння малими дозами" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".