Макрон зустрінеться із Зеленським перед Порошенком – ЗМІ

11 квiтня 01:26

Президент Франції спочатку прийме у себе шоумена Володимира Зеленського, і тільки потім проведе зустріч з діючим президентом України Петром Порошенком.

 

У Франції підтвердили зустріч у п'ятницю, 12 квітня, президента Франції Еммануеля Макрона та кандидата у президенти України, шоумена Володимира Зеленського; при цьому Макрон спочатку проведе зустріч із Зеленським, а тільки потім зустрінеться з іншим кандидатом, чинним президентом України Петром Порошенком, повідомляє ТАСС з посиланням на коментар представника прес-служби президента Франції.

"У п'ятницю президент зустрінеться із українським президентом Порошенко, о 18:00, а перед цим він у той же день о 15:00 приме пана Зеленського, кандидата, що пройшов у другий тур", – заявили в прес-службі президентської адміністрації.

При цьому представник відмовився повідомляти, які конкретно теми будуть обговорювати Макрон і Зеленський під час своєї зустрічі; він припустив, що це можуть бути якісь двосторонні питання, у тому числі такі, що відносяться до "нормандського" формату.

Про плани Володимира Зеленського зустрітися із Еммануелем Макроном стало відомо 9 квітня. Пізніше спікер виборчого штабу президента України Петра Порошенка Олег Медведєв підтвердив, що президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю, 12 квітня, проведе в Парижі зустріч з обома кандидатами на пост президента України – Володимиром Зеленським і Петром Порошенком.

Нагадаємо, 12 квітня Петро Порошенко планує здійснити візит до Німеччини та проведе переговори з канцлером Ангелою Меркель.