Макрон застеріг Туреччину від перегляду цілей військової операції "Оливкова гілка"

31 сiчня 16:12

Якщо завдання операції зміниться, це стане проблемою.

 

Париж сподівається, що Анкара не буде переглядати заявлені цілі військової операції "Оливкова гілка" на півночі Сирії, заявив президент Франції Емманюель Макрон.

"Я одразу ж закликав до обережності і стриманості і з перших годин після початку операції висловив нашу стурбованість", - сказав глава держави в інтерв'ю французській газеті "Фігаро".

Він застеріг Туреччину від того, щоб завданням цієї операції не стало вторгнення на займану сирійськими курдами територію. За його словами, це може створити реальну проблему" і загрожувати суверенітету Сирії.

"Якщо виявиться, що ця операція буде переслідувати інші завдання, крім дій, спрямованих на боротьбу з потенційною загрозою на турецькому кордоні, і з'ясується, що операція насправді націлена на вторгнення, то в такому випадку для нас це стане проблемою", - зазначив французький президент.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин заявив про те, що Операція "Оливкова гілка" заснована на нормах міжнародного права і праві Туреччини на самооборону. Ціллю операції "Оливкова гілка" залишається звільнення сирійських земель від терористів ІДІЛ і PKK/PYD/YPG.

Докладніше читайте в матеріалі Володимира Кравченка "Оливкова гілка" війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".