Макрон назвав причини протестів "жовтих жилетів"

28 липня 04:00

Частину проблем, які викликали протести населення, вдалося вирішити, частина може бути вирішена, але є і нерозв'язні

 

Президент Франції Еммануель Макрон у суботу, 27 липня, заявив, що протести "жовтих жилетів" викликали соціальна несправедливість і складне фінансово-економічне становище частини населення країни.

"В нашій країні продовжують залишатися невирішеними давно відомі нам глибокі проблеми, викликані існуючою соціальною несправедливістю і економічними труднощами населення", – сказав Макрон під час спілкування з жителями міста Бормашини-ле-Мімоза.

За словами французького лідера, частину проблем, що призвели до протестів населення, вдалося вирішити, частина може бути вирішена найближчим часом, але є й такі, усунути які можливості в найближчій перспективі немає.
Перші масштабні акції протесту почали проходити у Франції в середині листопада 2018 року. Акції організовувалися рухом "жовтих жилетів", основну частину якого складали незадоволені автомобілісти. Назва пов'язана з тим, що учасники протесту надягали світловідбиваючі жилети жовтого кольору, які зберігаються в машинах у всіх водіїв. Основною метою акцій було вираження протесту проти планів щодо підвищення податку на бензин, проте з часом перелік претензій протестуючих значно розширився, торкнувшись інших аспектів внутрішньої політики, в тому числі екологію і міграцію.