Макрон хоче реформувати іслам у країні

13 лютого 12:17

Для цього він звернувся до релігійних громад, вчених і експертів.

 

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про плани реорганізувати іслам в країні як віросповідання до кінця першої половини 2018 року, передає видання Le Journal du Dimanche, якому він дав інтерв'ю.

"Ми працюємо над структурою ісламу у Франції, ... але я не буду робити заяв, поки ця робота не буде виконана", - сказав Макрон.

Він зазначив, що 4 січня поточного року звернувся до релігійних громад та їхніх керівників, щоб вони представили своє бачення секуляризму (ідеологія, що відкидає будь-які богословські системи і обґрунтовує дійсність, суспільство і людину виключно виходячи з досвіду земного життя - ред.).

"У першій половині 2018 я хочу закласти фундамент всієї організації ісламу у Франції", - сказав президент, додавши, що консультації з цього приводу триватимуть і з вченими та експертами з релігійних питань.

Основною ідеєю президент бачить збереження національної єдності незалежно від віросповідання і питання організації, зокрема "відносин між ісламом та республікою".

Як повідомлялося раніше, за останні п'ять років в результаті терористичних актів в ісламських країнах були поранені або вбиті понад 200 тис. чоловік.

За цей період терористи своїми атаками завдали економіці цих країн збиток в $ 348 млрд.

Найбільш постраждалими від терактів країнами названі Ірак, Афганістан, Пакистан і Нігерія: понад 70% жертв від терористичних атак припали на ці чотири держави.

Докладніше про тероризм у світі і про стереотипи терористичної загрози в Європі читайте в матеріалі "Хто тероризує Європу" експерта Олександра Коренькова з Центру вивчення повстанських рухів для тижневика "Дзеркало тижня.Україна".