Макрон допустив присутність Путіна на наступному саміті G7 за запрошенням Трампа

26 серпня 23:24

У держави-організатора саміту є право запрошувати додаткових гостей.

 

Президент Франції Еммануель Макрон констатував, що президент США Дональд Трамп не зміг переконати лідерів усіх держав "Великої сімки" в доцільності повернення РФ до G8. При цьому Макрон не виключив, що Трамп як глава держави-організатора наступного саміту може запросити на захід президента Росії Володимира Путіна в якості гостя.

"Рішення про розширення кількості учасників приймаються консенсусом. Країна-організатор може запрошувати людей, але - в якості гостей", - заявив Макрон за підсумками саміту G7 у Біарріці у понеділок, 26 серпня.

Саміт G7 у 2020 році відбудеться у США.

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Великобританії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення в G7 є передчасним. До таких висновків лідери країн-членів G7 прийшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріце.

Однак, як повідомляє The Guardian, на переговорах Трамп наполегливо стверджував, що Путін повинен бути запрошений на наступний саміт. З інших лідерів за столом, тільки Джузеппе Конте, який йде у відставку прем'єр-міністр Італії запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

виключили Росію з G8 в 2014 році із-за незаконної анексії Криму і розв'язування війни в Донбасі.