Макрон чекає, що Росія стане конструктивним гравцем європейської безпеки

07 лютого 15:07

Французький президент повторив, що план неможливо здійснити без Росії.

 

Президент Франції Еммануель Макрон очікує, що Росія стане конструктивним гравцем європейської безпеки. Він повторив, що Європа повинна "повернути суверенітет" в області забезпечення своєї безпеки на додаток до НАТО.

Він знову повторив, що план неможливо здійснити без Росії.

"Не може бути проєктів оборони та забезпечення безпеки європейських громадян без політичного бачення, яке б сприяло прогресивному відновленню довіри з Росією", - сказав Макрон (цитата – "Новая газета"). "Я чекаю від Росії, щоб вона була конструктивним актором нашої спільної безпеки".

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Британії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення до G8 є передчасним. Таких висновків лідери країн-членів G7 дійшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріці.

Однак, як повідомляє The Guardian, на переговорах Трамп наполегливо стверджував, що Путіна потрібно запросити на наступний саміт. З інших лідерів за столом лише прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

Росію виключили з G8 у 2014 році через анексію Криму і розв'язування війни в Донбасі.