Мадуро вирішив відправити своїх міністрів у відставку

18 березня 02:10

Віце-президент Венесуели заявила про необхідність "повної реструктуризації" уряду.

 

Президент Венесуели Ніколас Мадуро вимагає від своїх міністрів піти у відставку, повідомила віце-президент Делсі Родрігес на своїй сторінці в Twitter 17 березня.

Родрігес пояснила, що йдеться про "повну реструктуризацію уряду". За її словами, кадрові зміни необхідні, щоб "захистити батьківщину Болівара і Чавеса". Сам Мадуро поки ще не давав офіційних коментарів з цього приводу.

Раніше США запровадили санкції стосовно уряду Венесуели і закликали союзників заморозити активи нафтогазової компанії PDVSA, що належить державі.

23 січня у Венесуелі з новою силою спалахнули масові акції протесту проти режиму Ніколаса Мадуро. За два тижні до цього пройшла інавгурація Мадуро на черговий президентський термін. На багатотисячному мітингу в Каракасі голова Національної Асамблеї Хуан Гуайдо приніс присягу тимчасового президента Венесуели.

США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів. Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Віктора Каспрука "Сітка" Мадуро" і "Голодні ігри Венесуели" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".