Лунцеко назвав затримання Рубана "не випадковим"

09 березня 00:12

Генпрокурор підтвердив затримання переговорника.

 

Про затримання керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

За його інформацією, Рубан намагався перетнути лінію розмежування з великим арсеналом зброї, який він від з тимчасово окупованої території, вдаючи "переселенця". Згодом, Тука дописав, що інформація про затримання Рубана поки офіційно не підтверджена.

Втім, у Facebook затримання підтвердив Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє "Українська правда". У коментарі до посту Мирослава Гая щодо Рубана генпрокурор написав: "Це не випадкове затримання". Він додав, що його затримали при спробі в'їхати з окупованої території на підконтрольну Україні.

Минулого року Рубану анулювали дозвіл на перетин лінії розмежування в Донбасі. Це сталося після того, як він разом з депутатом Надією Савченко їздив у окупований Донецьк.

Нагадаємо, що депутат Верховної Ради Надія Савченко і керівник "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан 24 лютого приїхали в окупований Донецьк з наміром відвідати українських заручників.