Лукашенко закинув Кремлю спробу інкорпорувати Білорусь в Росію

14 грудня 12:48

Він заявив, що йому надходили прямі пропозиції.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що під приводом "глибокої інтеграції" Москва хоче інкорпорувати Білорусь до складу Росії. Про це він сказав на прес-конференції для російських журналістів у п'ятницю в Мінську.

"Я розумію ці натяки: отримаєте нафту, але давайте руйнуйте країну і вступайте до складу Росії", - сказав Лукашенко.

"Я завжди задаю питання: такі речі в ім'я чого робляться? Ви подумали про наслідки? Як на це подивляться в нашій і вашій країні, і міжнародне співтовариство? Не миттям, так катанням інкорпорують країну до складу іншої країни", - додав він.

"Нам кажуть - маневр (компенсація за податковий маневр - ІФ) буде, коли буде, як деякі кажуть, більш глибока інтеграція. А деякі прямо кажуть: ми готові, щоб ви шістьма областями увійшли до складу Російської Федерації", - сказав Лукашенко.

Коментуючи поновлення дискусії про єдиний емісійний центр і валютний союз, президент заявив, що "це значить створювати союз з даху, а не з фундаменту".

"Тоді (на початку 2000-х років) не потрібен був цей союз, який прописаний в договорі. А зараз багато про це почали говорити, я ще більше чую", - зазначив він.

Відзначимо, що в Москві особливо не приховують, що розраховують створити на білоруській території власні повноцінні військові бази. Детальніше про можливості створення російської військової бази в Білорусі читайте в матеріалі Андрія Паливоди "Загроза з півночі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".