Літак Берлін-Хургада сів у Будапешті через загрозу теракту

07 грудня 15:33

На борту літака А321, що летів з Німеччини в Єгипет, ймовірно знаходиться 130 пасажирів та сім членів екіпажу.

 

Пасажирський літак, який прямував з Берліна в Хургаду, приземлився в Будапешті в понеділок, 7 грудня, через загрозу вибуху, повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

Прес-секретар поліції Вікторія Чижер-Ковач повідомила, що про загрозу стало відомо від авіакомпанії, якій належить літак. Прес-секретар не уточнила, що це була за компанія. І пообіцяла більше інформації трохи пізніше.

Як повідомив сайт flightradar24, вилетів прямує в Єгипет A321 (рейс DE490) з аеропорту Шенефельд в Берліні, після літак повернувся через повітряний простір Сербії й приземлився у Будапешті.

Новинний портал airportal.hu повідомляє, що авіалайнер А321 належить авіакомпанії Condor.

На даний момент тривають обшуки у літаку. За попередніми даними, на його борту перебували 130 пасажирів і сім членів екіпажу.

Пасажирський лайнер А312 компанії "Когалимавіа", що виконував рейс Шарм-еш-Шейх - Санкт-Петербург, зазнав аварії 31 жовтня на півночі Синаю. У результаті загинули 224 людини, що знаходилися на борту. 17 листопада російська влада вперше визнали, що причиною катастрофи аеробуса А321 став теракт.