Лікарі Нью-Йорка готові носити сміттєві мішки замість халатів

05 квiтня 05:04

Медики не можуть чекати забезпечення засобами індивідуального захисту з державних запасів.

 

Лікарі Нью-Йорка, що працюють із хворими на COVID-19, готуються перейти на дощовики та мішки для сміття замість хірургічних халатів. Про це повідомив головний лікар медичного центру SUNY Downstate в Брукліні Уейн Райлі, пише CNN.

За його словами, запасу спеціальних медичних халатів в його центрі вистачить на півтора дня. Оскільки вони не можуть чекати забезпечення засобами індивідуального захисту з державних запасів, то готуються проявити винахідливість.

"Ми всі знаємо, що національні запаси виснажені. Тому ми збираємося проявити творчий підхід", - сказав Райлі.

Нью-Йорк залишається головним осередком поширення COVID-19 в США. За даними університету Джонса Хопкінса на 2:00 5 квітня, в місті виявлено понад 63 тис випадків зараження, а у всьому штаті Нью-Йорк кількість хворих перевищила 113 тис. Від викликаних коронавірусом ускладнень у місті померли 1905 осіб.

Під час брифінгу в Білому домі президент Дональд Трамп повідомив, що для боротьби з інфекцією в місто будуть введені близько тисячі військовослужбовців, серед яких лікарі і медсестри.

Нагадаємо, у США закликають до загальнонаціонального локдауну на тлі рекордної кількості смертей. За добу померли 1169 осіб, інфікованих коронавірусом.

Білий дім опублікував керівництво по охороні здоров'я в рамках свого нового плану "30 днів, щоб уповільнити поширення", термін дії якого закінчується 30 квітня. Координатор цільової групи з коронавирусу в Білому домі Біркс заявила на брифінгу, що, за оцінками, від 1 до 2 млн у США можуть померти від вірусу якщо не вжити заходів.