Лідери НАТО висміяли Трампа на прийомі у Букінгемському палаці

04 грудня 15:29

Трампа вголос не згадували, але натякали на нього.

 

Лідери країн НАТО в Букінгемському палаці пліткували про поведінку президента США Дональда Трампа. На кадрах, записаних під час прийому в Лондоні у вівторок увечері прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо стояв біля президента Франції Еммануеля Макрона, прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте і британською принцесою Анною, дочкою королеви Єлизавети II, пише Associated Press.

Після того, як Джонсон запитав Макрона, "ось чому ви запізнилися?", на відеозаписі можна почути, як Трюдо сказав: "Він запізнився, тому що він дає 40-хвилинну пресконференцію". Це, схоже, було посиланням на довге і незаплановане питання Трампа та зустріч з журналістами у вівторок.

Відеозапис опублікувала канадська телекомпанія CBC, вона набрала понад 5 мільйонів переглядів.

Раніше Макрон заявив, що Північноатлантичний альянс переживає "смерть мозку" через відсутність координації між Європою і США і односторонніх дій ключового союзника – Туреччини – в Сирії.

29 листопада Реджеп Ердоган, коментуючи слова Еммануеля Макрона про "смерть мозку НАТО", порадив тому перевірити власну голову.

"Президент Франції пан Макрон, я кажу вам у Туреччині, і я скажу в НАТО, спочатку перевірте вашу власну смерть мозку", - заявив турецький лідер.