Лідер Ірану закликав Путіна до співпраці заради стримування США

08 вересня 06:35

Аятолла Алі Хаменеї назвав досвід співпраці з Росією видатним і заявив, що обидві країни повинні спільно працювати над "стримуванням США".

 

Під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним на саміті з Сирії в Тегерані духовний голова Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що Іран і РФ повинні співпрацювати між собою, щоб спільними зусиллями "стримувати США", повідомляє агентство Fars.

Хаменеї повідомив, що РФ і Іран можуть вести двостороннє співробітництво з глобальних питань, один з яких - питання "стримування США". Хаменеї також заявив, що "США становлять велику небезпеку для всього людства". Прикладом американської загрози аятолла назвав Сирію та інші близькосхідні та північноафриканські країни після "арабської весни". Також він додав, що незважаючи на спроби вплинути на ситуацію у цих країнах, США "зазнали нищівної поразки".

Крім цього, Хаменеї назвав досвід співпраці з РФ видатним.

"Це досвід двостороннього співробітництва в істинному сенсі цього слова", - заявив лідер Ірану.

Нагадаємо, президенти Росії, Ірану та Туреччини в п'ятницю, 7 вересня, на саміті по Сирії, що проходив у Тегерані, прийняли спільну декларацію щодо Сирії, яка складається з 12 пунктів. Згідно з підсумками саміту, Туреччина та Іран зберігають свою військову присутність в Сирії у повному обсязі, останній продовжує надавати підтримку режиму Башара Асада.