Лавров назвав антиросійські санкції заходу - геноцидом

16 квiтня 18:07

Російський міністр додав, що удари США по Сирії не залишаться без відповіді

 

Відносини між Москвою і Заходом зараз гірше, ніж за часів холодної війни, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю ВBС.

"Ми втрачаємо останні залишки довіри до наших західних партнерів, які воліють діяти на основі дуже дивної логіки...У часи холодної війни були канали комунікації. І не було одержимості русофобією, яка виглядає, як геноцид через санкції", - заявив Лавров.

На його думку, відносини Росії і Заходу зараз гірше, ніж було за часів холодної війни, а удари США по Сирії не залишаться без відповіді.

Російський міністр додав, що прямої конфронтації між Росією і США не сталося завдяки чинному каналу зв'язку для координації дій сторін у Сирії.

6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників , а також 12 державних і приватних компаній. Кремль назвав нові санкції "нехтуванням всього і вся" і анонсував заходи.

В ніч на 14 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам наносити точні удари по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Великобританія.

США готують щодо Росії нові "сирійські санкції". Посол США в Росії Джон Хантсман повідомив про підготовку Сполученими Штатами нових антиросійських санкцій за підтримку РФ режиму сирійського диктатора Башара Асада.

Нагадаємо, Франція, Великобританія і Сполучені Штати рано вранці 14 квітня завдали ракетні удари по цілях у Сирії у відповідь на застосування режимом Башара Асада хімічної зброї проти цивільних осіб в місті Дума.