Латвія звинуватила Росію в шпигунстві за міністром оборони

20 лютого 15:01

Розіслані російськими хакерами листи, вважаються класичною операцією з підробки особистих даних з елементами шпигунства.

 

Міністерство оборони Латвії у вівторок повідомило, що невідомі розіслали з російських серверів фальшиві електронні листи від імені глави оборонного відомства Артіса Пабрікса. Контент був створений від імені міністра оборони, де він нібито пояснює, що 16 лютого відвідав бар в Старій Ризі, де "брав участь у неоднозначних заходах".

Міністерство оборони пояснює, що це електронний лист вважається класичною операцією з підробки особистих даних з елементами шпигунства, щоб з'ясувати, з яких IP-адрес проглядалося це електронний лист.

"Вчора, 19 лютого, використовуючи фальшивий адресу електронної пошти від імені міністра оборони Артіса Пабрікса кільком одержувачам було надіслано повідомлення з фальшивим і компрометуючим контентом в державні органи", - йдеться в повідомленні Міноборони Латвії.

Міноборони Латвії нагадало, що зазначений в електронному листі час Пабрікс брав участь у 55-й Мюнхенській конференції з безпеки.

Раніше повідомлялося, що країни Балтії продовжують працюватинад оцінкою збитку, який був нанесений за десятиліття радянської окупації. У 2016 році Латвія оцінила приблизний збиток, нанесений економіці Латвії за час радянської окупації в 300 млрд євро.