Лас-вегаський стрілок готувався і до інших атак - ЗМІ

06 жовтня 09:49

Джерела кажуть, що він збирався підірвати і кілька машин.

 

Американець Стівен Педдок, який влаштував масовий розстріл натовпу під час концерту в Лас-Вегасі, міг планувати й інші напади, пише Associated Press з посиланням на свої джерела.

Як з'ясували слідчі, у серпні Педдок резервував номер в готелі в Чикаго, вікна якого виходили на сцену музичного фестивалю Lollapalooza. У вересні він також зняв кімнату в одному з готелів Лас-Вегаса. Її вікна виходили на сцену фестивалю Life Is Beautiful.

Підтверджень про те, що він планував напади у зазначених випадках, немає.

Крім того, джерела видання повідомили, що стрілець збирався підірвати кілька машин. Зараз слідчі вивчають цю версію.

Раніше в поліції розповіли, що після інциденту в атомобілі стрілка з Лас-Вегаса було виявлено близько 1,6 тис. патронів. Крім цього в своїй машині американець зберігав "добрива, які могли бути використані для виготовлення вибухівки" і близько 22 кг вибухової речовини "таннерит".

В правоохоронних органах Педдока описують як "неспокійну і небезпечну" людину, який протягом кількох десятиліть зібрав у себе цілий арсенал зброї. Мотиви, якими керувався американець, відкриваючи вогонь по відвідувачам фестивалю в Лас-Вегасі, з'ясувати поки не вдалося.

Як повідомлялося, жертвами стрілянини, яка сталася в Лас-Вегасі в ніч на 2 жовтня стали 59 осіб, понад 500 отримали поранення.