Кушнер повідомив, коли Трамп представить план по Близькому Сходу

24 квiтня 01:31

Президент США очікує закінчення священного місяця Рамадану

 

Старший радник Білого дому Джаред Кушнер повідомив у вівторок про те, що президент Дональд Трамп оприлюднить план врегулювання конфлікту між ізраїльтянами і палестинцями після завершення у мусульман посту - Рамадану. Про це Кушнер повідомив на форумі журналу Time у Вашингтоні, передає Reuters.

За його словами, план складається з двох частин: політичної - яка стосується статусу Єрусалиму, і економічна - спрямована на зміцнення економіки Палестини.

"Зараз ми будемо чекати до Рамадану", - сказав Кушнер про священний місяць мусульман, який розпочнеться на початку травня і закінчиться на початку червня. Він також послався на необхідність почекати, поки прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху сформує правлячу коаліцію після своєї перемоги на виборах у квітні.

Кушнер, який розробляв план з посланцем по Близькому Сходу Джейсоном Грінблаттом, повідомив, що головною турботою Ізраїлю є безпека, а сторонам доведеться йти на компроміси, щоб покращити життя палестинського народу.

Раніше повідомлялося, що Трамп представить "план століття" невдовзі після виборів в Ізраїлі.

Держдепартамент анонсував відкриття посольства США в Єрусалимі 14 травня 2018 року, приурочивши його до 70-ї річниці утворення Держави Ізраїль. Згідно з планами Держдепартаменту, посол Девід Фрідман і частина персоналу спочатку переїдуть в генеральне консульство в районі Арнона на півдні Єрусалиму. До кінця 2019 року посольство переїде у нову будівлю.

У 2017 році президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Від рішення США дистанціювалися члени Ради Безпеки ООН.