Кремль не погодився зі словами радника Трампа про те, що Росія застрягла в Сирії

22 серпня 14:50

Пєсков вважає, що Росія рятує Сирію від терористів, в тому числі і від угруповання ІДІЛ.

 

Речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав некоректними слова радника президента США з національної безпеки Джона Болтона про те, що Росія застрягла в Сирії. Пєсков вважає, що РФ грає важливу роль в країні, де дислокуються військові США.

"Стверджувати, що Росія де-то застрягла - некоректно, тим більше з боку наших колег з Вашингтона: давайте не будемо забувати про те, що американські військові також знаходяться на сирійській землі", - сказав Пєсков, передає ряд російських агентств.

Пєсков в черговий раз заявив, що Росія рятує Сирію від терористів, в тому числі і від угруповання ІДІЛ.

Росія вступила у війну в Сирії на боці президента Башара Асада у вересні 2015 року, після звернення глави САР.

Москва називає метою своєї участі в сирійській операції боротьбу з бойовиками ІДІЛ і іншими терористами, але авіація РФ бомбить житлові квартали сирійських міст. Західні країни звинувачують в Росії в підтримці режиму Асада, а самого Асада - в загибелі величезної кількості мирних жителів і застосуванні хімічної зброї проти мирного населення. Росія неодноразово блокувала в Радбезі ООН резолюції щодо розслідування таких хімічних атак.

За час війни в Сирії з 2011 року, за даними ООН, загинули понад півмільйона людей і ще кілька мільйонів були змушені покинути свої будинки. За даними спостерігачів з Сирійської мережі з прав людини, більшість цивільних загинули саме від рук союзу Росії та сил режиму Асада.

Під час своєї поїздки в Ізраїль Болтон сказав, що Росія "застрягла" в Сирії і шукає шляхи для виділення коштів поряд з іншими європейськими країнами на відновлення країни, де міські руйнування масштабніше, ніж у часи Другої світової війни. Він вважає, що це дасть США перевагу на переговорах з РФ.

Болтон також заявив, що Іран, Росія, Китай і Північна Корея намагаються втрутитися в проміжні вибори у США, які відбудуться в листопаді цього року.

Після Ізраїлю Болтон в Женеві зустрінеться зі своїм російським колегою, потім відправиться до Києва, де візьме участь у параді до Дня Незалежності України.