Корпорація Apple буде звільняти своїх співробітників за "злив" інформації

15 квiтня 21:50

У компанії відзначили, що витік інформації про новий продукт може негативно вплинути на продажі поточних моделей, дати суперникам більше часу для конкурентоспроможної відповіді.

 

Компанія Apple оприлюднила меморандум в якому, вимагає від співробітників припинити "злив" інформації про майбутні події в ЗМІ, повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, в минулому році Apple провела конфіденційну зустріч з працівниками, на якій йшлося про припинення витоків.

З тих пір ЗМІ, в тому числі Bloomberg, опублікували подробиці про iPhone X, новий Apple TV, новий Apple Watch з LTE, нових моделях iPad, поліпшення програмного забезпечення та деталі про майбутні навушники iPhone і AirPods.

Таким чином, у 2017 році, згідно з текстом меморандуму Apple, у витоках викрили 29 співробітників. Їх звільнили, а 12 осіб - заарештували.

У компанії відзначили, що витік інформації про новий продукт може негативно вплинути на продажі поточних моделей, дати суперникам більше часу для конкурентоспроможної відповіді, і призведе до меншого обсягу продажів, коли новий продукт буде запущений.

Apple найняла спеціаліста Google для розробки штучного інтелекту. Джон Джаннандреа буде працювати над розвитком голосового помічника Siri.

У кінці грудня Apple випустила офіційне звернення до користувачів, у якому вибачилася за те, що навмисно уповільнювала роботу старих iPhone для продовження їх роботи.

Раніше повідомлялося про те, що користувачі iPhone із США подали в суд на компанію Apple за навмисне уповільнення роботи пристроїв.