Коронавірусом заразилися більше 200 тисяч людей - ВООЗ

18 березня 19:25

Понад 8 тисяч людей померли.

 

Коронавірусом Covid-19 у всьому світі заразилося понад 200 тисяч осіб, повідомив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус. Також через "китайський" коронавірус загинуло понад 8 тісяч осіб.

"Той же дух солідарності повинен бути в центрі наших зусиль для перемоги Covid-19. ВООЗ зареєстровано понад 200 000 випадків захворювання та понад 8 000 людей загинули. Більше 80% всіх випадків припадають на два регіони – Європа та Азіатсько-тихоокеанський регіон", - заявив Гебрейесус.

Голова ВООЗ зазначив, що для запобігання поширення Covid-19 країнам необхідно ізолювати кожного, у кого підозрюють коронавірус. А також потрібно лікувати таких людей і відстежувати контакти хворих.

Нагадаємо, в Україні офіційно підтвердили 14 випадків зараження коронавірусом, з них два випадки виявилися летальними. Перший заражений, чий тест на коронавірус дав негативний результат, очікує підтвердження і може стати першим українцем, який одужав від COVID-19.

По всій країні діє тритижневий карантин закрито метро Києва, Дніпра та Харкова. Також заборонені пасажирські перевезення на міжрегіональному, приміському, міжміському повідомленні. Введені обмеження на перевезення пасажирів в громадському транспорті.

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації . Те ж саме Кабмін хотів зробити і в Києві, але немає рішення КМДА. Країни Європейського союзу вирішили заборонити в'їзд на 30 днів.

Про те, наскільки ефективні законодавчі заходи уряду України щодо запобігання епідемії коронавірусу, читайте в статті Алли Котляр "За чий рахунок обід?".