Конгресмен Шифф повинен покинути свій пост голови комітету з розвідки - Трамп

28 березня 07:26

Президент США назвав конгресмена від демократів "брехуном" і "поганим хлопцем".

 

Голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США, конгресмен від Демократичної партії Адам Шифф, повинен бути знятий зі своєї посади після того, як розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера не виявило жодних слідів змови президента з Росією, заявив лідер США Дональд Трамп в ефірі американського телеканалу Fox News.

"Чув, що їм (комітету з розвідки - ред) слід вигнати його з комітету або з місця голови комітету, йому слід покинути офіс. Він ганьбить нашу країну... Шифф - поганий хлопець, бо знав, що бреше. Він знав, що це брехня, і тому у якомусь сенсі його вчинок можна назвати злочином", - заявив Трамп.

24 березня генпрокурор США Вільям Барр спрямував Конгресу листа, у якому написав, що в ході розслідування російського втручання у вибори президента США в 2016 році команда спецпрокурора Роберта Мюллера не зібрала достатньої кількості беззаперечних доказів свідомої змови Дональда Трампа та його команди з росіянами. Також Мюллер не зміг довести, що Трамп перешкоджав розслідуванню.

Роберт Мюллер з 2017 року вів розслідування, яке було покликане з'ясувати, чи можна говорити про російське втручання до американських виборів у 2016 році. Серед іншого, перед ним стояло завдання з'ясувати, чи була змова між штабом Трампа та Росією, у зв'язку з чим Мюллер притягнув до відповідальності багатьох людей із близького кола президента Дональда Трампа. Колишнього главу виборчого штабу Трампа та політтехнолога засудженого екс-президента України Януковича Пола Манафорта засудили до 7,5 років тюремного ув'язнення. Крім президента-втікача Януковича, клієнтами Манафорта були Рінат Ахметов, Борис Колесніков, Андрій Клюєв і Сергій Тігіпко. На своїх українських клієнтах Пол Манафорт заробив 60 мільйонів доларів, а задекларував лише 14. Також різні звинувачення були висунуті ще 33 пов'язаним з штабом Дональда Трампа людям.

22 березня стало відомо, що Роберт Мюллер завершив своє розслідування. Підсумковий звіт він передав генеральному прокурору США Вільяму Барру. Представники Демократичної партії у Конгресі наполягають на повній публікації документу, тоді як Барр пообіцяв, що опублікує рівно стільки інформації, скільки дозволить йому закон та правила, встановлені Міністерством юстиції США.