Конгрес США запросив Facebook, Google і Twitter на слухання у "російській справі"

28 вересня 15:00

Слухання в комітеті з розвідки пройдуть 1 листопада.

 

Представників Facebook, Alphabet inc's Google і Twitter запросили в Конгрес США для дачі свідчень у найближчі тижні в рамках розслідування втручання Росії в американські вибори 2016 року, повідомляє Reuters.

Як повідомляється, керівництво трьох компаній запросив комітет з розвідки Сенату на відкриті слухання, які відбудуться 1 листопада.

Крім того, керівники комітету з розвідки Палати представників США заявили про те, що в наступному місяці буде проведено слухання з представниками деяких техкомпаній, щоб краще зрозуміти "як Росія використовувала онлайн-інструменти і платформи, щоб посіяти розбрат і вплинути на наші вибори". Які саме компанії ще запрошені для дачі показань поки не повідомляється.

Представники Facebook і Google підтвердили, що вони отримали запрошення від сенатського комітету, але не повідомили, чи візьмуть участь у слуханнях. Twitter поки не відповів на запит надати коментар.

Раніше головний виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг оголосив, що компанія Facebook має намір передати Конгресу США дані про понад 3000 політичних оголошень, розміщених в соціальній мережі росіянами в рамках розслідування про втручання РФ в американські вибори в минулому році.

Цукерберг також заявив про те, що його компанія в найближчі місяці перегляне принципи обробки політичних рекламних оголошень для співпраці з владою США.