Конгрес США виділив 4,6 мільярда доларів на рішення міграційної проблеми

28 червня 05:50

Демократи та республіканці зуміли домовитися, щоб ліквідувати особливість Вашингтон проблему нелегальної міграції в США з території Мексики.

 

Конгрес США погодив виділення 4,6 млрд доларів екстреної фінансової допомоги на рішення проблеми нелегальних мігрантів на південному кордоні Сполучених Штатів; відповідний пакет затвердила контрольована демократами Палата представників вдень 27 червня, 26 червня цей пакет затвердив підконтрольний Республіканській партії США Сенат, повідомляє Deutsche Welle.

Фінансові кошти планується використовувати для оптимізації роботи центрів з прийому мігрантів, розташованих на кордоні Мексики та США. Також на ці гроші будуть проведені роботи з укріплення державного кордону США.

Як повідомлялося, Дональд Трамп планує отримати від Конгресу ще 8,6 мільярда доларів з бюджету на будівництво обіцяної їм 722-мильної загороджувальної стіни на кордоні із Мексикою.

Відмова конгресменів виділити гроші на будівництво бар'єру стала причиною найбільш тривалого в історії США припинення роботи уряду - "шатдаун" тривав 35 днів. Під час бездіяльності уряду у відпустку за свій рахунок були відправлені близько 800 тисяч держслужбовців. У США порушилася діяльність кількох аеропортів, заяви про те, що співробітники правоохоронних органів не могли виконувати свою роботу в повну силу, допомогли переконати Трампа в короткостроковому рішенні знову відкрити уряд.

15 лютого президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у США. Таким чином він має намір отримати $ 5,7 мільярдів, необхідні на будівництво стіни на південному американської кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.

Питання міграції є ключовими для Трампа. Під час виборчої кампанії 2016 року Дональд Трамп пообіцяв побудувати стіну на південному американському кордоні із Мексикою, щоб скоротити число нелегальних мігрантів, які потрапляють в США. Однак у цьому питанні йому постійно ставлять палиці в колеса представники Демократичної партії США, які контролюють Палату представників американського Конгресу.