Конгрес США передбачив 300 млн доларів військової допомоги Україні

10 грудня 11:00

Проект оборонного бюджету передбачається також накладення санкцій, пов'язаних з російським газопроводом "Північний потік 2" і "ТуркСтрим".

 

В оборонний бюджет США на 2020 рік, який склав 738 млрд доларів, закладені кошти на конкуренцію з Росією і Китаєм, військову допомогу Україні та створення космічних сил президента Дональда Трампа, повідомляє The New York Times.

"Закон про бюджетні асигнування на національну оборону також уповноважує виділення 300 млн доларів на фінансування Ініціативи сприяння безпеки в Україні, включаючи летальні засоби оборони, а також нові органи управління крилатими ракетами прибережної оборони і протикорабельними ракетами", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що згідно з проектом оборонного бюджету, 658,4 млрд доларів спрямують на програму нацбезпеки Міноборони і Міненергетики США, 71,5 млрд доларів – на фінансування триваючих закордонних воєн і 5,3 млрд доларів – на екстрене фінансування ремонтів після надзвичайних погодних ситуацій та стихійних лих.

Відомо, що проект оборонного бюджету передбачається накладення санкцій, пов'язаних з російським газопроводом "Північний потік 2" і "ТуркСтрим", а також заборона на військово-військове співробітництво з Росією.

Раніше повідомлялося, що Україна очікує в 2020 році виділення США допомоги не менше 391 млн доларів. На виділені гроші в наступному році Україна планує придбати більше ракет Javelin.

Раніше радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа Роберт О'брайен в інтерв'ю для американського телеканалу CBS News заявив про те, що допомога США не триватиме вічно.

7 листопада Міноборони США і України підписали протокол про військове співробітництво.

11 вересня Вашингтон погодив і схвалив виділення Україні 250 млн доларів військової допомоги.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військової техніки, а американські військові інструктори навчають українських військовослужбовців.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".