Комітет сенату США підтримав кандидатуру "скаженого пса" Меттіса на пост глави Пентагону

19 сiчня 10:04

Проти його призначення виступив лише один сенатор.

 

Комітет Сенату США у справах збройних сил майже одноголосно схвалив кандидатуру відставного генерала морської піхоти Джеймса Меттіса на пост міністра оборони США.

Як повідомляє агентство Reuters, на підтримку Меттіса проголосували 26 членів комітету, і лише один виступив проти. Ім'я сенатора, не згодного з призначенням Меттіса, наразі невідомо.

В подальшому кандидатура Меттіса повинна бути схвалена більшістю голосів у Сенаті.

Як повідомлялося, обраний президент США Дональд Трамп прийняв рішення призначити міністром оборони відставного чотиризіркового генерала Джеймса Меттіса.

Генерал прослужив в американській армії 34 роки. З 2010 по 2013 він очолював Центральне командування США, обіймав керівні посади в армії, а також командував першою дивізією морської піхоти США в Іраку.

Як писали у своїй статті для DT.UA Олег Бєлоколос та Олександр Хара, Меттіс заслужив авторитет інтелектуала та військового стратега, беручи участь у всіх військових кампаніях в США, починаючи з війни у Перській затоці 1991 року. Його ім'я особливо прославилось після битви за Фаллуджу. Глава сенатського комітету з питань ВС Джон Маккейн назвав Меттіса одним з кращих офіцерів свого покоління.

За свій характер та відсутність сім'ї генерал отримав в армії прізвисько "скажений пес" та "воїн-чернець".