Колумбія заявила про появу на своїй території солдатів Венесуели

19 вересня 06:11

Венесуельські солдати зайшли на 500 м углиб території Колумбії, переслідуючи мотоцикл.

 

Представники збройних сил Колумбії заявили, що в п'ятницю, 18 вересня, близько 15 військовослужбовців національної гвардії Венесуели перетнули колумбійський кордон, переслідуючи мотоцикл. Ця подія відбулася на тлі прикордонної кризи між двома країнами, передає Reuters.

"Представники національної Боліваріанської гвардії стріляли з довгоствольної зброї і здійснювали переслідування на території Колумбії", - повідомили в збройних силах Колумбії.

Повідомляється, що венесуельські солдати зайшли на 500 м углиб території Колумбії. Після того, як водій мотоцикла зайшов додому, військовослужбовці Венесуели спалили його транспортний засіб і повернулися назад.

Читайте також: Більше 20 тисяч колумбійців покинули Венесуелу на тлі прикордонної кризи

Раніше президент Венесуели розпорядився закрити частину кордону з Колумбією на три дні після того, як в одному з прикордонних районів були поранені троє солдатів. У середу ввечері, 19 серпня у прикордонному штаті Тачира стався напад на трьох військовослужбовців армії Венесуели, в результаті якого вони отримали важкі поранення. Також постраждав один місцевий житель. За офіційною інформацією, безпосередньо перед інцидентом венесуельські солдати затримали групу контрабандистів, які намагалися здійснити відправку товарів в Колумбію. Напад скоїли двоє невідомих на мотоциклах, які вистрілили військовослужбовцям в спину.

Раніше повідомлялося, що на тлі різкого падіння економіки Венесуели Ніколас Мадуро спробував переключити суспільну увагу до погіршення економічної ситуації в країні на територіальний спір з Гайаною.