Колишній президент Еквадору назвав нинішнього главу держави "зрадником"

12 квiтня 01:45

Так екс-лідер Еквадору Рафаель Корреа відреагував на позбавлення дипломатичного притулку засновника ресурсу WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

 

Колишній глава Еквадору Рафаель Корреа у четвер, 11 квітня, піддав жорсткій критиці чинного президента країни Леніна Морено за його рішення позбавити засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа права на притулок у посольстві Еквадору в Лондоні.

"Найбільший зрадник в історії Еквадору і Латинської Америки, Морено, дозволив британській поліції увійти в посольство у Лондоні, щоб заарештувати Ассанжа... Морено – продажна людина, те, що він зробив – злочин, який людство ніколи не забуде", – написав Корреа в Twitter.

Корреа нагадав, що Ассанж не просто мав дипломатичний притулок у посольстві Еквадору, але і отримав громадянство цієї країни – таким чином, виходить, що Морено фактично видав на розправу іноземної поліції громадянина своєї держави.

Читайте також: У Лаврова прокоментували затримання Джуліана Ассанжа

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня в Лондоні за запитом США. Суд розгляне прохання США про екстрадицію. Влада Еквадору позбавили Ассанжа притулку в посольстві в Лондоні, де він проживав протягом майже семи років. Приводом для затримання стала неявка Ассанжа на засідання суду в 2012 році.

Детальніше про Джуліана Ассанжа, причини, за якими він переховувався в еквадорському посольстві і його арешт читайте у матеріалі ZN.UA "Джуліана Ассанжа заарештували в Лондоні за запитом США: головне".