Колишній президент Болівії Моралес отримав політичний притулок у Мексиці

12 листопада 03:22

Мексиканський уряд повідомив, що надав йому притулок "з гуманітарних міркувань"

 

В Болівії тривають масові протести і відставка всієї верхівки влади, яка отримала "ефект доміно". А лівий за поглядами президент Моралес і зовсім втік з країни, що дало можливість світовим ЗМІ провести паралель з Україною і Януковичем.

Колишній президент Болівії Ево Моралес отримав політичний притулок в Мексиці. Про це повідомив глава мексиканського Міністерства закордонних справ Марсело Ебрард, передають закордонні ЗМІ в понеділок, 11 листопада.
Зазначається, що рішення "було прийнято з гуманітарних міркувань". За словами Ебрарда, президент Болівії, який подав у відставку, вже телефонував йому і прийняв цю пропозицію.
Нагадаємо, 10 листопада на тлі акцій протесту і заворушень Моралес оголосив про свою відставку після 13 років перебування при владі. Пізніше пішло у відставку вище керівництво Болівії.
Масові акції в Болівії почались після президентських виборів, які відбулися 20 жовтня. Протестуючі звинуватили владу країни в шахрайстві під час підрахунку голосів, пізніше це підтвердили в доповіді спостерігачі Організації американських держав.

Читайте також: Президент Болівії оголосив про відставку на тлі масових протестів

Ево Моралес подав у відставку на тлі масових протестів у Болівії, коли до протестувальників приєдналися армія і поліцейські підрозділи.

Протести у Болівії спалахнули 20 жовтня, коли Вищий виборчий суд оголосив переможцем першого туру президентських виборів Ево Моралеса, незважаючи на численні порушення й фальсифікації, зафіксовані спостерігачами.

Опозиційний кандидат Карлос Меса оголосив, що не визнає результатів виборів, звинувативши владу в шахрайстві.

Протестувальники підпалили будинок губернатора департаменту Оруро Віктора Васкеса, а також розграбували і підпалили будинок сестри Моралеса Естер, взяли в облогу центральні офіси загальнонаціональної державної радіостанції Radio Patria Nueva і державного телеканалу Bolivia TV у Ла-Пасі.