Колишній адвокат Трампа Коен під присягою заявив про злочин за наказом президента

22 серпня 03:25

Коен зізнався у діях, спрямованих на приховування інформації про дії кандидата у президенти, яка могла б зашкодити його рейтингу.

 

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен під присягою заявив, що скоїв злочин за дорученням тодішнього кандидата на пост глави Білого дому, передає Deutsche Welle з посиланням на CNN.

21 серпня, даючи свідчення, юрист визнав у суді, що під час виборчого циклу 2016 року вчинив дії, необхідні для приховування від громадськості інформації, яка була б шкідлива для кандидата і кампанії. При цьому, заявив Коен, він діяв "у координації і за вказівкою кандидата на федеральний пост".

Як зазначає CNN, мова йде про жінок, яким Коен міг платити гроші за мовчання про їхні зв'язки з кандидатом на пост президента США - порнозірку Стефані Кліффорд, відому під псевдонімом Stormy Daniels і колишню модель Playboy Карен Макдугал.

Адвокат Коена Ленні Девіс опублікував твіт, в якому розповів про свідчення свого підзахисного.

"Сьогодні він встав і дав свідчення під присягою, що Дональд Трамп доручив йому вчинити злочин, заплативши двом жінкам з основною метою вплинути на вибори. Якщо ці платежі були злочином для Майкла Коена, то чому вони не були злочином для Дональда Трампа?", - заявив Девіс.


Нагадаємо, екс-адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен потай від свого клієнта вів запис бесіди, у якій Коен і Трамп обговорювали можливість грошової виплати колишній моделі Playboy Карен Макдугал, яка раніше заявляла про роман із Трампом.

Двохвилинний запис було виявлено співробітниками Федерального бюро розслідувань в ході обшуків у офісі Коена. На ній Трамп і його юрист вирішують питання, чи варто виплачувати гроші колишній моделі Playboy Карен Макдугал. Запис було зроблено у вересні 2016 року - за два місяці до виборів президента США.